top of page
Yazarın fotoğrafıSteroidbul.com

Sarm'lar nasıl çalışır?

Sarmların tam manası ile nasıl çalıştığını anlamak için, öncelikle vücudumuzdaki hormonların nasıl çalıştığını anlamamız gerekir. Hormonlar, hücrelerle iletişim kurarak vücutta ulak (hızlı,seri,çabuk) olarak hareket ederler ve belirli görevleri yerine getirirler. Erkekliği artıran hormonlara (aza indirgenen vücut yağları, daha büyük (fazla) kas yapıları, yüz ve vücut kılları ve daha ileri dönemde kalınlaşan sesler gibi) androjenler denir.

Androjenlerin vücuttaki görevlerini nasıl yerine getirdiklerine göz atacak olursak;

  • DHT (dihidrotestosteron) hormonuna dönüşürler ve daha sonra androjen reseptörlerine bağlanırlar.

  • Vücudun hücrelerine androjen reseptörlerine bağlanır.

  • Daha sonra östrojen reseptörüne bağlanan östradiol (östrojen) hormonuna dönüşürler.

Vücuda anabolik steroid aldığında, hücreler androjenlerle dolar ve tüm reseptörler tıka basa doymuş hale gelir. Sonuç olarak, bu durum sporcuların büyümelerine yol açan tüm vücut hücrelerine bir mesaj gönderir. Bu durum kas kazanımı sağlamak isteyen tüm sporcular için bir avantaj olabilir, ancak aynı zamanda olumsuzluklarıda peşinden getirir.

Olumsuzluklardan kasıt yan etkilerle ise Geçici süreyle sinir daha düşük bir sperm sayısı, bazı bazı artış gösterecikecej saldırganlıklar ve yüksek kan basıncını ile karşı karşıya kalabilir sporcular. Aynı zamanda yağlı cilt ve saç, kistler, akne ve testis atrofisine neden olabilir. Geri dönüşü zor olabilecek kısımları ise; jinekomasti, karaciğer hastalığı, kalp fonksiyon bozukluğu ve erkek tipi kellik. Steroidler ayrıca bağımlılığa yol açar (pskolojik olarak) ve kullanıcılar bunları hayatları boyunca kullanmak zorunda hissedebilirler kendilerini.

Yukarıdaki nedenlerden dolayı, bilim adamlarının steroidlere benzer yararlar sağlayan ancak birinin sağlığına zarar vermeyen steroid benzeri ilaçlar bulmaya karar verirler ve sarmlar günümüze kadar gelir.

SARM'lar androjen reseptörlerini uyararak steroidler gibi çalışır, ancak bunu sadece kemik ve kas hücrelerinde yapar.

Etki, sonuç ilişkisine geldiğimizde sarm'lar;

  • Beyin, karaciğer ve prostat gibi diğerlerine değil kemik ve kas gibi spesifik dokulara daha iyi etki ederler.

  • İstenmeyen yan etkilere neden olabilecek östrojen veya DHT gibi istenmeyen moleküllere dönüşmezler.

Düzenli steroidlerin aksine, SARM'ler doğal testosteron üretimini baskılamaz, bu da bir sarm döngüsünden sonra iyileşmeyi çok daha fazla şekilde kolaylaştırır.

11 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Yk-11 / myostatin nedir? kullanımı nasıldır?

SARM YK-11 vücuttaki androjen reseptörüne bağlanır. Bu hareket, kas hücrelerinin ürettiği anabolik faktörlerin seviyesini artırır ve bu...

Comments


bottom of page