top of page
Yazarın fotoğrafıSteroidbul.com

İLK STEROİD KÜRÜ

Güncelleme tarihi: 21 Eyl




Kişinin steroidler, beslenme ve antrenman konusunda sınırlı bilgisi olsa bile, ilk döngü sırasında 20-30 kilo kas kazanmak deneyimlerimize göre yaygındır.

Bu anabolik steroidlerin gücünü gösterir.

Ancak büyük güç, büyük sorumluluğu da beraberinde getirir.

Vücudun potansiyel olarak tehlikeli bileşiklere karşı tamamen yeni olması nedeniyle, kişinin ilk steroid kürü yan etkileri en aza indirmek için en önemli kürdür.

Günümüzde pek çok anabolik steroid FDA tarafından yasaklanmış olsa da vücut geliştiricilerin riskleri sınırlamak için alabileceği önlemler vardır.

Bunlar:

  • Hafif anabolik steroidler almak (toksisitesi azalmış)

  • Konservatif dozların alınması

  • Bir döngüyü muhafazakar bir süre boyunca çalıştırmak


Ayrıca steroidleri yüksek dozlarda kötüye kullanmak ve steroidi aşırı uzun süre kullanmak, vücut geliştiriciler arasında yaygın olarak gördüğümüz büyük hatalardır.

Aşağıdaki steroid kürleri yeni başlayanlar için özel olarak tasarlanmış olup , olumsuz etkileri en aza indirirken kazanımları en üst düzeye çıkarmaya yardımcı olur. 

Testosteron Steroid Kürü


Testosteron, yeni başlayanların çoğunun aradığı 20-30 kilo kas kazanımı ve inanılmaz güç artışları gibi kazanımları sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda LFT'lerimizde ( karaciğer fonksiyon testleri) gösterildiği gibi testosteronun karaciğer üzerinde hiçbir olumsuz etkisi de olmayacaktır ( 1 ). ). Ayrıca testosteron, hastalarımızın laboratuarlarında makul dozlarda alındığında LDL kolesterol düzeylerini yalnızca hafif bir şekilde artırmaktadır.

Bu nedenle, testosteronun hepatotoksisitesi ve kardiyotoksisitesi birçok kullanıcı için yönetilebilir düzeydedir.

Yeni başlayan biri olarak testosteronu 7 haftadan fazla kullanmaya gerek yoktur ve haftada 350 mg testosteronun üzerine çıkmaya da gerek yoktur.

Seçkin vücut geliştiricilerin bu dozun iki katını rahatlıkla aldığını gördük; ancak yeni başlayan biri yan etkilere karşı daha duyarlı olacaktır (çünkü tolerans oluşturmaya zamanları yoktur).

Kullanıcılar herhangi bir testosteron esterini kullanabilir ve olağanüstü kazançlar yaşayabilir. Ester sonuçlarınızı bu şekilde belirlemez, ancak döngünüzün erken aşamalarında (kısa esterler kullanırken) ne kadar hızlı kas kazandığınız konusunda bir fark yaratabilir.

Testosteron Cypionate ve Enanthate'in en uygun esterler olduğunu gördük, çünkü bunların enjekte edilmesi genellikle zahmetli değil ve sık sık enjekte edilmeleri gerekmiyor. Bu esterlerin her ikisi de çok uygun fiyatlıdır.

Not : Oral testosteron Andriol (Testosteron Undecanoate) markası altında mevcut olmasına rağmen, Andriol kıyaslandığında çok pahalı olduğundan testosteron ağırlıklı olarak enjekte edilebilir formda alınır.

Yan etkiler

Testosteron kullananlar, endojen testosteron seviyeleri etkileneceğinden kürlerinin ardından PCT yaptırmak isteyebilirler ( 2 ). Genellikle doğal seviyeler, bir döngünün sona ermesinden birkaç ay sonra en yüksek seviyelere dönebilir. Ancak etkili bir PCT uygulanırsa bu süreç kısalır ve hastamızın testosteron düzeyleri 30-45 gün sonra normale döner.

Testosteron kan basıncında çarpıcı bir artış sağlamasa da, kullanıcılar yine de kalpteki baskıyı hafifletmek için balık yağı takviyesi (günde 4 gram almak) isteyebilirler.

Testosteron östrojene dönüşür, bu nedenle bir miktar su tutulması beklenebilir. Bu kadınlık hormonunun yükselmesi nedeniyle jinekomasti riski de bulunmaktadır. Dolayısıyla kullanıcılar bu tür östrojenik yan etkileri önlemek için SERM veya AI almak isteyebilir.

SERM'leri (seçici östrojen reseptör modülatörleri) AI'lere (aromataz inhibitörleri) tercih ediyoruz çünkü ikincisi kolesterol değerlerini olumsuz yönde etkileyebilir. Bunun nedeni östrojen seviyelerini bloke ederek iyi HDL kolesterolü düşürürken LDL'yi artırmalarıdır.

SERM'ler kan basıncını sabit tutarken meme bezlerindeki östrojenik etkileri spesifik olarak bloke ederek gyno'yu önler ( 3 ).

Akne ve saç dökülmesi (kafa derisinde), testosteronun orta derecede androjenik özelliklerinden dolayı kullanıcılar arasında yaygın görülen semptomlardır.

Anavar Steroid Kürü

Anavar, erkekler ve kadınlar arasında yaygın olan başka bir uygun ilk steroid kürüdür.

Bir erkek iğnelerden kaçınmak istiyorsa (Anavar oral olmak üzere) ilk kürü için Anavar'ı alabilir.

Ayrıca, büyük kas ve güç kazanımlarına ihtiyaç duyulmuyorsa Anavar seçilebilir; kişi daha fazla yağ kaybı ve daha küçük boyut ve güç kazanımlarını tercih eder.

Anavar , hafif yan etkileri nedeniyle yeni başlayanların alabileceği en güvenli biridir . Deneyimlerimize göre Anavar kullanıcılarının herhangi bir ciddi komplikasyon geliştirmesi nadirdir (kısa döngülerde özenle alındığında).

Erkekler İçin Anavar Döngüsü


Kadınlar için Anavar Kürü, Erkekler için Anvar Kürü

Testosteron ve diğer birçok steroid kadınlar için uygun değildir çünkü klitorisin genişlemesi, sesin kalınlaşması, meme boyutunda küçülme ve vücut tüylerinde artış gibi virilizasyon etkilerine neden olabilirler ( 4 ). Ancak Anavar'ın makul dozlarda alındığında kadınlarda nadiren virilizasyona neden olduğunu bulduk.

Bir Anavar kürü, bir kişinin vücut yağ yüzdesini önemli ölçüde azaltırken, 10-15 kilo kas kütlesi ekleme gücüne sahiptir. Anabolik etkileri, Testosteron, Dianabol, Anadrol vb. gibi hacim artırıcı steroidlerle karşılaştırıldığında oldukça azdır; ancak boyut ve güçteki kazanımlar küçümsenecek bir şey değil. Anavar genellikle güçlü yağ yakıcı etkileri nedeniyle kesme steroidi olarak sınıflandırılır.

Yan etkiler

Anavar, karaciğer toksisitesine neden olduğu bilinen bir oral steroiddir. Ancak Anavar, karaciğer değerlerini Anadrol, Dianabol , Winstrol ve diğer oral ilaçlara göre çok daha az yükselttiği için bir istisnadır .

Bunun nedeni kısmen böbreklerin karaciğer ile sinerji içinde çalışarak oksandrolonu parçalaması ve iş yükünü azaltmasıdır.

Anavar kolesterol düzeylerini yükselterek kan basıncının artmasına katkıda bulunur. Ancak bu etki lipid profillerimize göre hafiftir. Bununla birlikte, günde 4 gram balık yağı, optimal kardiyovasküler sağlık için etkili bir protokol olmaya devam etmektedir.

Anavar doğal testosteron düzeylerinde önemli bir düşüşe neden olur; ancak diğer anabolik steroidler kadar baskılayıcı olduğunu düşünmüyoruz. Bu nedenle bir PCT kullanılabilir; ancak zorunlu değildir. Testosteronlarını daha erken geri kazanmak isteyenler Clomid'i kür sonrası alabilirler.

Kadınlar ayrıca Anavar'ı kür sonrasında da çarpma benzeri semptomlarla karşılaşabilirler; testosteron hala libidoları ve sağlıkları için önemli bir hormondur. Kadın hastalarımız, doğal testosteron üretimlerinin iyileşmesini hızlandırmak için döngü sonrası DHEA almakta başarılı oldular.


65 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page