top of page
Yazarın fotoğrafıSteroidbul.com

Bi̇r Steroi̇d Küründen Ne Kadar Haci̇m Alınır ?

Bu sorunun cevabını biraz daha açmak istiyorum. Öncelikle her steroid kullanıcı, kesinlikle aynı oranda ve aynı platformda değerlendirilmemelidir. Normal başı ağrıyan birisine 500mg parasetamol ilacı verdiğinizde vücut ağırlığı 60 veya 90 kilogram bile olsa, ortalama yarım saat içerisinde tedavi olacaktır. Yani farklı vücut tipi ve vücut ağırlığı olmasına rağmen, aynı doz miktarını ve ilacını vererek aynı sonuca ulaşabiliyorsunuz. Steroidlerde bu farklıdır.

Ektomorfi (zayıf yapılı) kişiliklerinde kas kütlesi az ve zayıftır. Bu tip kişiler diğer vücut tiplerine oranla daha az kas inşa ederler. Bu devrede alınacak steroid çeşidinin veya doz miktarınında pek önemi olmayacaktır. Aşırı doz alınması ise, sadece sağlığı tehlike altına atacaktır. Vücut içerisinde kas kütlesi ne kadarsa steroidlerin kaslara bağlanma rezeptörüde o kadardır. 65 kilogram’lık bir sporcu ile 85 kilogramlık bir sporcunun kas rezeptörü aynı oranda bağlantı göstermeyecektir.

Mezomorfi (atletik yapılı) kişilerin yüksek oranda ilaç kullanmalarına gerek yoktur. Bu tipler, sürekli sabit dozlarda(dönem dönem) kür yapmaları halinde doğru beslenme sayesinde kalıcı ve yüksek performans elde edebilirler.

Endomorfi(yağlı-kilolu yapılı) kişilerin öncelikle steroid kullanma istekleri konusunda çok düşünmeleri ve programlarını çok iyi taramaları gerekiyor. Bir endomorfi tipi sporcusu, herşeyden önce beslenme programını düzene sokmalı ve steroid kürü öncesi formunu düzelttikten sonra alacağı ilaçları çok iyi seçmelidir. Vücuda su depolayan ilaçlar, bu tip sporcuların baş düşmanı olabilmekte ve sporcuya kolay sıvı ve yağ depolayabilmektedir. Genelde bu tip sporcular, normal standart dozların üzerinde ilaç almaları gerekebilir. Sabit doz veya düşük dozların maksimum etki vermesi genelde pek görülmez. Belki, beslenme ve idman programlarının mukemmel olması sonrasında, ilaçların etkisini daha kuvvetli hissedebilmekteler.


Steroid Kürleri

AAS kürün başlangıç aşaması ile ilgili bazı kür programlarını yayınlamak istiyorum.

Tabi ki nihayetinde hiç steroid kullanmadan da; düzenli çalışma, beslenme, uyuma ve dinlenme ile oldukça fit bir vücuda sahip olunabilir.

Lakin bazı arkadaşlarımıza bu durum yeterli olmayabiliyor ya da iş, okul gibi çevresel faktörler nedeni ile uygun beslenme-dinlenme algoritmalarını yerine getiremeyebilirler.

Yan etki profillerini de göz önüne alarak ve genetik olarak da bu yan etkilere yatkınlık yoksa; düşük dozlarda daha ılıman AAS’lerle küre girme hali gerçekleşebilir.

Kür yaparken ilk önce; hacim kürü mü, yağ yakma kürü mü, yoksa performans arttırma kürü mü buna karar vermek gerekiyor.

Performans arttırma kürü daha çok dayanıklılığı etkileyen bir durum ve vücut geliştirme sporu ile ilgilenenlerden ziyade farklı müsabakalara hazırlanan bireyler için önem taşımaktadır.

Fitness ile ilgilenenlerin ya da vücut geliştiricilerin tercih ettiği kürler ise: hacim ya da yağ yakma kürleri olmaktadır.

Bir kürü şekillendirmek için ilk önce temeli sağlam atmak lazımdır.

Buradaki esansiyel husus şudur ki: kürde kullanılan AAS’ler endojen testosteron salgılanmasını baskılayacağından, kür içinde mutlaka testosterona yer verilmelidir.

En çok kullanılan testosteron molekülleri ise Testosteron Cypionat ve Enanthat ile Sustanon’dur. Bazı yağ yakma kürlerinde testosteron molekülü olarak Testosteron Propiyonat da tercih edilebilmektedir.

Bu moleküllerden bir tanesi kür içerisinde demirbaş madde olarak bulunmalıdır.

Zira az önce de belirttiğim gibi dışarıdan verilen AAS’ler endojen testosteron üretimini suprese ettiğinden dolayı, testeron ihtiva etmeyen kürleri tercih eden bireylerde ciddi fiziksel ve mental yan etkiler ortaya çıkabilmektedir.

İkinci önemli parametre kürün uzunluğu ile ilgilidir. Mevcut kür programları incelendiğinde başlangıç aşaması için 8-12 hafta yeterli olmaktadır.

Programdan programa değişse de 8 hafta alt değer, 12 hafta ise üst değer olarak baz alınmaktadır.

Son Yazılar

Hepsini Gör

Anabolik Steroid Satın Al

Her erkeğin hayalini süsleyen o fit vücuda kavuşmak için elbette düzenli vücut geliştirme gerçekleştirmek büyük öneme sahiptir. Ancak...

Güvenilir Steroid Sipariş Sitesi

Güvenilir steroidbul.com sitesi dediğinizde, internette birçok site karşınıza çıkmakta ve hepsi güvenilir ve orjinal olduğunu iddaa...

Yorumlar


bottom of page