top of page
Yazarın fotoğrafıSteroidbul.com

Arimidex~Anastrozol Nedir? Ne işe yarar?

Arimideks


(Anastrozol)


Arimidex, dolaşımdaki östrojeni düşürmek için kullanılan bir aromataz inhibitörüdür. Östrojen kanser hücrelerinin büyümesinde rol oynadığı için meme kanseriyle savaşmaya yardımcı olmak için geliştirilmiştir. Arimidex, rekabetçi inhibisyon yoluyla aromataz enzimine geri dönüşümlü olarak bağlanır. Bu, androjenlerin östrojene dönüşümünü baskılar. Arimidex kullanan kadınlarda dolaşımdaki östrojen yaklaşık %80 oranında azaltılabilir. Yaygın bir yanılgı, aromataz inhibisyonunun erkeklerde kadınlardan benzer olduğu yönündedir. Bununla birlikte, erkeklere günde 1 mg Arimidex verildiği denemelerde, dolaşımdaki östrojen yalnızca yaklaşık %50 oranında azaltılmıştır. Arimidex aromataz enzimine geri dönüşümlü olarak bağlandığından, onu almayı bıraktığınızda aromataz enzimi testosteron gibi androjenleri tekrar östrojene dönüştürmek için serbest kalır. Buna östrojen geri tepmesi denir.


Arimidex, östrojenin kontrolden çıkmasını kontrol etmek için testosteron gibi aromatize edici bileşikler uygulandığında bir steroid döngüsü sırasında kullanılabilir. Tipik bir steroid kürü sırasında östrojen oldukça yükselebilir. Östrojen, steroid alan erkeklerde normalden 7 kat daha yüksek olarak ölçülmüştür. Bu aşırıdır ve potansiyel olarak su tutulmasına, jinekomastiye (kadın meme dokusunun oluşumu) veya iyi huylu prostat hiperplazisine neden olabilir. Bu nedenle bu yan etkilerden kaçınmak için östrojenin kontrol altına alınması gerekir.


Arimidex sadece dolaşımdaki östrojeni düşürmekle kalmaz, aynı zamanda erkeklerde testosteronu yaklaşık %58 artırmanın yanı sıra LH ve FSH konsantrasyonlarını da artırır. Tek çalışmadaHafif hipogonadizmi olan yaşlı erkeklere 12 hafta boyunca günde 1 mg Arimidex uygulandı. Bu tedavi, lipitleri, kardiyovasküler riskin enflamatuar belirteçlerini veya insülin direncini olumsuz etkilemeden bu erkeklerde serum testosteron seviyelerini normalleştirdi.


Arimidex, östrojen-testosteron dengesini testosteron lehine tutmaya yardımcı olmak için aromatize edici bileşiklerle bir steroid kürü sırasında ve PCT sırasında kullanılabilir. Ancak Arimidex geri dönüşümlü bir aromataz inhibitörü olduğu için PCT için en iyi yapay zeka olmayabilir. Okuduğum verilere ve bu ilaçla uzun yıllara dayanan deneyimime göre, gün aşırı 0.5 mg Arimidex, orta doz testosteron için iyi bir başlangıç ​​noktasıdır. Testosteron dozları yükseltilirse östrojeni kontrol etmek için günde 0.5 mg ila 1 mg gerekebilir. Hem yüksek hem de düşük östrojen düşük libido gibi yan etkilere neden olabileceğinden, Arimidex'in uygun dozunu yalnızca laboratuvarlar belirleyebilir.


Düşük testosteron seviyelerine sahip yaşlı erkeklerde aromataz inhibisyonunun lipidler ve kardiyovasküler hastalığın inflamatuar belirteçleri üzerindeki etkisi .


Dougherty RH, Rohrer JL, Hayden D, Rubin SD, Leder BZ.

Tıp Bölümü, Massachusetts Genel Hastanesi, Boston, MA 02114, ABD.


AMAÇ: Androjen replasmanının hipogonadal erkeklerde yararlı etkileri olduğu gösterilmiş olmasına rağmen, androjenlerin yaşlı erkeklerde kardiyovasküler riski olumsuz yönde etkileyebileceği endişesi vardır.


TASARIM:Anastrozol, hafif hipogonadizmi olan yaşlı erkeklerde serum testosteron seviyelerini normalleştiren ve östradiol seviyelerini orta derecede azaltan bir oral aromataz inhibitörüdür. Otuz yedi yaşlı hipogonadal erkek, 12 hafta boyunca çift kör bir şekilde ya günde 1 mg anastrozol (n = 12), haftada iki kez anastrozol 1 mg (n = 11) veya günlük plasebo (n = 14) alacak şekilde randomize edildi.


HASTALAR: Testosteron düzeylerinin 350 ng/dl'nin altında olmasıyla tanımlanan hafif hipogonadizmi olan 62-74 yaş arası erkekler.


ÖLÇÜMLER: Açlık lipidleri, C-reaktif protein (CRP), interlökin-6 (IL-6), hücreler arası adezyon molekülü-1 (ICAM-1), vasküler hücre adezyon molekülü-1 (VCAM-1) ve homeostatik modelin serum seviyeleri değerlendirme (HOMA) puanları 4 haftalık aralıklarla ölçüldü.


SONUÇLAR:Anastrozol ile tedavi, açlık lipidlerini, enflamatuar belirteçleri (IL-6, CRP), adezyon moleküllerini (ICAM-1, VCAM-1) veya insülin duyarlılığını (HOMA) önemli ölçüde etkilememiştir. Bununla birlikte, serum trigliseritlerindeki değişiklikler ile serum östradiol seviyelerindeki değişiklikler arasında pozitif bir korelasyon vardı (P = 0.04).


SONUÇLAR: Hafif hipogonadizmi olan yaşlı erkeklerde kısa süreli anastrozol uygulaması serum testosteron düzeylerini normalleştirmede etkili bir yöntem olsa da, lipid profillerini, kardiyovasküler riskin inflamatuar belirteçlerini veya insülin direncini olumsuz yönde etkilediği görülmemektedir.


PMID: 15670201 [PubMed - MEDLINE için indekslendi]


Erkeklerde östrojen baskılanması: metabolik etkiler.


Nemours Çocuk Kliniğinde Nemours Araştırma Programları, Jacksonville, Florida 32207, ABD. nmauras@nemours.org Şuraya



yorum yapın:

  • J Clin Endocrinol Metab. 2001 Nisan;86(4):1836-8.


Testosteron (T) eksikliğinin kendi başına, büyüme hormonu veya insülin benzeri büyüme faktörü I üretimindeki değişikliklerden bağımsız olarak erkeklerde protein, kalsiyum metabolizması ve vücut kompozisyonu üzerinde belirgin katabolik etkilerle ilişkili olduğunu gösterdik. Bununla birlikte, östrojenlerin erkeklerde tüm vücut anabolizmasında önemli bir rolü olup olmadığı açık değildir.Güçlü bir aromataz inhibitörü olan Arimidex (Anastrozol) kullanan erkeklerde seçici östrojen baskılamasının metabolik etkilerini araştırdık. İlk olarak, 12 erkek (ortalama yaş, 16.1 +/- 0.3 yıl) üzerinde bir doz-yanıt çalışması yürütüldü ve başlangıçta ve rastgele iki farklı doz (0.5 veya 1 mg) olarak verilen 10 günlük oral Arimidex sonrasında kan alındı. arada 14 günlük bir arınma ile sipariş verin. Hassas bir estradiol (E2) tahlili, iki dozdan herhangi biri ile E2 konsantrasyonlarında yaklaşık %50'lik bir düşüş gösterdi; bu nedenle, diğer çalışmalar için 1 mg'lık bir doz seçilmiştir.. Daha sonra, sekiz erkek (15-22 yaş; dört yetişkin ve dört geç ergenlik) [(13)C]lösin ve (42)Ca/(44)Ca izotopik infüzyonları, indirekt kalorimetri, ikili enerji x-ışını absorpsiyometrisi, Arimidex'in 10 haftalık günlük dozlarından önce ve sonra gerçekleştirilen izokinetik dinamometri ve büyüme faktörleri ölçümleri . T geri çekilmesinin etkilerinin aksine, östrojen baskılanmasından sonra vücut kompozisyonunda (vücut kitle indeksi, yağ kütlesi ve yağsız kütle) veya protein sentezi veya bozunma oranlarında önemli bir değişiklik olmamıştır; karbonhidrat, lipid veya protein oksidasyonu; kas gücü; kalsiyum kinetiği; veya kemik büyüme faktörleri konsantrasyonları. Ancak, E2 konsantrasyonları %48 azaldı(P = 0.006), ortalama ve pik GH konsantrasyonlarında önemli bir değişiklik olmadan, ancak plazma insülin benzeri büyüme faktörü I konsantrasyonlarında %18'lik bir azalma ile. Serum T'de %58 artış oldu (P = 0.0001), cinsiyet hormonu bağlayıcı globulin değişmedi, buna karşılık LH ve FSH konsantrasyonları arttı(P < 0.02, her ikisi de). Serum kemik belirteçleri, osteokalsin ve kemik alkalen fosfataz konsantrasyonları ve kemik kalsiyum birikimi ve rezorpsiyon oranları değişmedi. Sonuç olarak, bu veriler erkekte 1) östrojenlerin değişen androjen seviyeleri ile gözlenen vücut kompozisyonu ve protein sentezindeki değişikliklere önemli ölçüde katkıda bulunmadığını; 2) östrojen, gonadotropin ekseni için gonadal-hipofiz geribildiriminin ana düzenleyicisidir; ve 3) bu seviyedeki aromataz inhibisyonu, en azından kısa vadede, kinetik olarak ölçülen kemik kalsiyum dönüşüm oranlarını veya dolaylı kemik kalsiyum dönüşüm belirteçlerini olumsuz etkilemez.


PMID: 10902781 [PubMed - MEDLINE için indekslendi]

51 görüntüleme

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page