top of page
Yazarın fotoğrafıSteroidbul.com

Androjen Anabolik Steroid Kürleri

Steroid Kürleri
AAS kürün başlangıç aşaması ile ilgili bazı kür programlarını yayınlamak istiyorum.
Tabi ki nihayetinde hiç steroid kullanmadan da; düzenli çalışma, beslenme, uyuma ve dinlenme ile oldukça fit bir vücuda sahip olunabilir.
Lakin bazı arkadaşlarımıza bu durum yeterli olmayabiliyor ya da iş, okul gibi çevresel faktörler nedeni ile uygun beslenme-dinlenme algoritmalarını yerine getiremeyebilirler.
Yan etki profillerini de göz önüne alarak ve genetik olarak da bu yan etkilere yatkınlık yoksa; düşük dozlarda daha ılıman AAS’lerle küre girme hali gerçekleşebilir.
Kür yaparken ilk önce; hacim kürü mü, yağ yakma kürü mü, yoksa performans arttırma kürü mü buna karar vermek gerekiyor.
Performans arttırma kürü daha çok dayanıklılığı etkileyen bir durum ve vücut geliştirme sporu ile ilgilenenlerden ziyade farklı müsabakalara hazırlanan bireyler için önem taşımaktadır.
Fitness ile ilgilenenlerin ya da vücut geliştiricilerin tercih ettiği kürler ise: hacim ya da yağ yakma kürleri olmaktadır.
Bir kürü şekillendirmek için ilk önce temeli sağlam atmak lazımdır.
Buradaki esansiyel husus şudur ki: kürde kullanılan AAS’ler endojen testosteron salgılanmasını baskılayacağından, kür içinde mutlaka testosterona yer verilmelidir.
En çok kullanılan testosteron molekülleri ise Testosteron Cypionat ve Enanthat ile Sustanon’dur. Bazı yağ yakma kürlerinde testosteron molekülü olarak Testosteron Propiyonat da tercih edilebilmektedir.
Bu moleküllerden bir tanesi kür içerisinde demirbaş madde olarak bulunmalıdır.
Zira az önce de belirttiğim gibi dışarıdan verilen AAS’ler endojen testosteron üretimini suprese ettiğinden dolayı, testeron ihtiva etmeyen kürleri tercih eden bireylerde ciddi fiziksel ve mental yan etkiler ortaya çıkabilmektedir.
İkinci önemli parametre kürün uzunluğu ile ilgilidir. Mevcut kür programları incelendiğinde başlangıç aşaması için 8-12 hafta yeterli olmaktadır.
Programdan programa değişse de 8 hafta alt değer, 12 hafta ise üst değer olarak baz alınmaktadır.

PCT Nedir?
Üçüncü önemli kriter ise PCT olayıdır. PCT’nin açılımı post cycle therapy’nin baş harfleridir. Yani cycle (kür) programı bittikten sonraki idame tedavi ile ilgilidir. Peki neden PCT’ye ihtiyaç duyulur? Kür bittikten sonra dışarıdan testosteron vermeyi durdurmuş oluyoruz.
Fakat buradaki kritik nokta şudur ki kür biter bitmez vücudun kendi salgıladığı (endojen) testosteron seviyesi kür öncesi miktarına hemen ulaşamamaktadır.
Vücudun hormonal dengesi eski ritmine kavuşmak için zamana ihtiyaç duymaktadır.
İşte bu periyotta dışarıdan alınan hormonlarla bu ihtiyaç duyulan zaman kısaltılmaktadır ve vücut testosteron hormonundan mahrum kalmamaktadır.
Kür sırasında dışarıdan verilen testosteronun vücuttan temizlenmesi 2 haftayı bulduğundan, kür bittikten 2 hafta sonra PCT başlanır. PCT’de sık kullanılan molekül Nolvadex veya Clomid’dir.
Nolvadex PCT’nin ilk 2 haftasında 40 mg/gün, 3-4.haftalarda 20 mg/gün verilirken; Clomid ise ilk 2 hafta 50 miligram/gün, sonraki 2 hafta 25 miligram/gün olmak üzere toplam 4 hafta kulanılmaktadır.
En iyi yeni başlayanlar için AAS küründe: mümkün olan en az molekülün hatta sadece tek bir molekülün yer alması önem taşımaktadır.
Zira yan etkiler kişiden kişiye ve steroid den steroid e değiştiğinden, ortaya çıkan etkinin hangi moleküle bağlı olduğunu anlamak zor olabilir.

Örnek hacim kürü uygulaması – 1
1-12 haftalar arası Testosteron Enanthat veya Testosteron Cypionat enjeksiyon: haftada 250-500 mg (tek sefer de alınabilir, ikiye bölünerek haftada 2 kere de alınabilir)
1-6 haftalar arası Dianabol tablet: günlük 30 mg
13-14 haftalar bir şey alınmaz, vücuttan temizlenmesi beklenir.
15-16 haftalar arasında Nolvadex tablet: günlük 40 mg
17-18 haftalar arasında Nolvadex tablet: günlük 20 mg.
Eğer androjenik yan etkiler rahatsız edici boyuta ulaşırsa kür boyunca aromataz inhibitörü de eklenebilir. Örnek olarak 12 hafta boyunca günde 0,5 mg Arimidex (Anastrozole) alınabilir.

Örnek hacim kürü uygulaması – 2
1-8 haftalar arası Sustanon enjeksiyon: haftada 250 iki eşit doza bölünmüş olarak
1-4 haftalar arası Dianabol tablet: günlük 30 mg
9-10 haftalar bir şey alınmaz
11-12 haftalar Nolvadex tablet: günlük 40 mg
13-14 haftalar Nolvadex tablet: günlük 20 mg
Arimidex ise uygun görülürse gene aynı şekilde 8 hafta boyunca alınabilir.
Yağ yakma kürü sonucunda ise vücut kıvrımları açığa çıkar. ‘Lean body mass’ artmış olur. Daha fit ve estetik bir görüntü ortaya çıkar. Aşırı hacimli bir görüntü değil, solid bir görüntü meydana gelir.
Anavar ve Winstrol başlangıç seviyesindeki bireyler tarafından kullanılabilse de yan etkilerin daha az olması nedeni ile Anavar tercih edilir.
Gene temel olarak testosteron molekülü bu kür içerisinde bulunmaktadır.

Örnek yağ yakma kürü uygulaması
1-10 haftalar Testosteron Enantat enjeksiyon: haftada 250-500 mg
6-12 haftalar Anavar tablet: günde 50 mg
Burada diğer önceki kürler gibi ara verilmez, zira Anavar’ın vücutta etkisi uzun süre devam etmez. Anavar’ın son dozundan 8-10 saat sonra PCT başlanılır.
13-14 haftalar Nolvadex tablet: günde 40 mg
15-16 haftalar Nolvadex tablet: günde 20 mg
Önemli bir nokta şudur ki : Sustanon hayatında ilk kez kür alacak olan bireylerde çok fazla önerilmez zira 4 farklı testosteron esteri içerdiğinden ve bunların yarı ömürleri farklılıklar içerdiğinden dalgalanmalara yol açabilir ve her vücut bu dalgalanmaları kaldıramayabilir.
Bu nedenden dolayı ilk kürünü alıyor olan arkadaşların Sustanon yerine Testosteron Enanthat ya da Cypionat‘ı demirbaş testosteron molekülü olarak kullanmaları uygundur.

Steroid ‘in Yan Etkilerine Karşı Koruyucu İlaçlar Nelerdir?
Koruyucu ilaçlar ve bitkisel destekleri de kür sırasında kullanmak önemlidir. Bunları şu şekilde ifade edebiliriz:
Kür boyunca + PCT bekleme süresince + PCT boyunca : Zinco 220 (Çinko) – Hepsinde 1 tablet
Kür boyunca : NAC (Karaciğer koruyucu), Benexol B12 (B1 / B6 / B12) – Hepsinden 1 tablet
PCT boyunca : Ester C (C Vitamin- kortizol yükselmesini önleme amaçlı), Tribulus Terrestris (LH uyarıcı-Yüksek saponinli olacak.) – Hepsinden 1 tablet

Steroid ve Supplement Desteği
Supplement olarak protein tozunun spor öncesi ve spor sonrası kullanımı tercih edilebilir. Kür içinde ekstra başka supplementler kullanılması kişiye bağlıdır.
Besin olarak neyde ne var az çok bilindiği için supplement yerine besin tercih edilebilir. Sadece kreatin konusunda besin ile yeterli dozaja ulaşmak zor olduğundan takviye olarak alınabilir.
Ayrıca protein tozu seçimi de kişiye bağlıdır, kreatin-taurin gibi maddelerle şişirilmeyen kaliteli ürünler tercih edilebilir.
Bunların yanında günlük Bazal Metabolizma Hızı + Spor + Yapılan Mesleğe Göre Kalori toplamına göre bir beslenme planı uygulamak önemlidir.
Eğer kişi bu konularda yetkin değilse bir diyetisyenden mutlaka destek almalıdır. Günlük 4 litre su alımı da kür zamanı ve kür dışında da çok önemlidir. Su alımına da çok dikkat edilmelidir.
AAS kürü sırasında karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri, hormon değerleri, lipit oranları (özellikle ldl kolesterol) kanda rutin olarak bakılmalıdır. Bu kesinlikle ihmal edilmemelidir. Diyetisyen ve doktor kontrolü altında bulunmak oldukça önem taşımaktadır..

Son Yazılar

Hepsini Gör

Anabolik Steroid Satın Al

Her erkeğin hayalini süsleyen o fit vücuda kavuşmak için elbette düzenli vücut geliştirme gerçekleştirmek büyük öneme sahiptir. Ancak...

Güvenilir Steroid Sipariş Sitesi

Güvenilir steroidbul.com sitesi dediğinizde, internette birçok site karşınıza çıkmakta ve hepsi güvenilir ve orjinal olduğunu iddaa...

Comments


bottom of page